Galéria Cukrászda

Központi helyünk a GALÉRIA CUKRÁSZDA, ahová ha bejössz, mindig szívesen látunk egy finom kávéra.

  • “Mikor nyitva tartok, mindenkit tárt karokkal fogadok !Jelen, s múlt én egyben vagyok, eléd minőséget és stílust tárok !!! Nálam nyugalmat mindig megtalálod, mindenkit jó szóval, örömmel, és őszinte kedvességgel várok !!!”

A múlt században – egész pontosan 1993-ban nyitottunk    meg azzal a céllal, hogy a cukrászda falain belül  időszakonként kiállításokat rendezhessünk.

Miután felmenőim és szoros családtagjaim is a  képzőművészet szoros környezetében élnek, sőt mi több csak  ezzel foglalkoznak, teljesen kézen fekvő volt, hogy a  vállalkozásunk 2 funkciós lett. Cukrászda  Galéria. Egy  kellemes kávé, vagy fagylalt mellett egy kis kultúra,  művészet ?Talán így jó lesz , gondoltuk!

Éveken át – férjemmel KÓRUSZ JÓZSEF festőművésszel  szorgalmasan igyekeztünk, rendre kiállításokat szervezni.A  kiállítások sikeresek és népszerűek voltak. Csak egy két  nevet említenék meg, kiknek képeit ill. kiállítási anyagait  megkaphattuk :
Vasarely, Shagall, Kass János,Szász Endre, Szalay Lajos,  Patay László, Gross Arnold,Iván Szilárd, Reich Károly, Szabó Vladimir,Dr. Végvári Lajos műv.történész, Máger Ágnes, Borsos Miklós és még sok kedves művész barátunk. Sajnos a felsorolt nevek közül már többen nincsenek köztünk.Végvári Lajost barátunk kiemelten fontos számomra megemlíteni.A barátság és szeretet, önzetlenség és hűség, de természetesen a legjobb és legkellemesebb asztal társaság, izgalmas szakmai polémiák és eszmefuttatások és persze mellette a sok humor. Kell ennél több és jobb?!Ágnes felesége és Zsófi lánya, akik szintén a képzőművészetben élnek – életem legszebb és legmeghittebb odaadó barátságát kaptuk meg tőlük.Ez volt számunkra az emlegetett fénykor, mely időszak számomra nemcsak látogatottságot, hanem a minőséget és tartalmas szellemi gazdagodást jelentette. Emlékezetes társasági élet, késő estig tartó terasz partik és kvaterkázások teszik gazdagon emlékezetessé ezt az időszakot, melyre minden kedves résztvevő kedves emlékként gondol.

Ma, 2017 decemberében lassan már csak emlékek vannak.Kórusz Jóska is elment. Hosszú korszak záródik le.Nehéz a megélhetés és a fennmaradás.Kiállításokat finanszírozni már nem lehet, sajnos a gazdaságosság miatt az üzlet belső átalakítása ill. elrendezése is a célnak megfelelően van kialakítva.A kiállításra szánt függő és szabad falak leszűkültek, a vendégek kiszolgálása lett fontossági sorrend.Egykor még könyveket is árultunk nagy sikerrel, de ki olvas még manapság? Még több hűtőszekrény szorult be a cukrászda belső sarkába és kép helyett üdítős üvegeket kell néznünk napközben és szorítunk, hogy a villany számlát kitudjuk fizetni. Egy biztos, a világ nem jó irányba halad !

A cukrászda nyitva tartása: télen a nagy hidegekben zárva, tavasszal főleg hétvégenként, nyáron minden nap 9-20 óráig nyitva tartunk.